Het verschil tussen het doorlopend krediet en de kredietkaart

Posted on : mei 1, 2015 | post in : geld lenen |Leave a reply |

Doorlopend krediet

Een lening waarbij je boetevrij kunt afbetalen en steeds weer opnemen? Dat is een doorlopend krediet. Je kunt het bedrag dat je geleend hebt steeds weer geheel of gedeeltelijk opnemen tot het bedrag dat je met de kredietverstrekker hebt afgesproken. Over het openstaande saldo wordt rente in rekening gebracht.

Er is geen vaste looptijd
Bij een doorlopend krediet is meestal geen periode afgesproken waarbinnen het doorlopend krediet moet worden terugbetaald. Uiterst flexibel kun je dus op het doorlopend krediet blijven afbetalen, en geld opnemen als je dat wil. Je weet vooraf dus niet hoe het verloop van het doorlopend krediet zal zijn.

Je hebt altijd geld achter de hand voor onvoorziene zaken
Altijd wat geld achter de hand? Met een doorlopend krediet heb je altijd een financiële buffer, voor momenten dat je het financieel goed kunt gebruiken. Je betaalt elke maand rente en hiernaast tevens een stukje afbetaling. Hierdoor verandert steeds de periode voor het afbetalen van het doorlopend krediet. De periode veranderd immers weer als je geld opneemt óf aflost op het krediet. Wil je niet altijd vastzitten aan de financiële verplichting? Dan moet je steeds afbetalen op het doorlopend krediet en elke maand op tijd afdragen. als je dit niet doet dan blijft de schuld staan. Betaal dus op tijd de lening af.

Kredietkaart

In sommige winkels kun je een aankoop doen die je niet meteen hoeft te afdragen. Dit doe je door middel van een klantenkaart, tevens wel bekend onder de naam kredietkaart. Je hoeft het bedrag niet meteen te afdragen maar je betaalt het later, in termijnen of in één keer.

De limiet van de kredietkaart
Met een klantenkaarten kun je met de winkel afspreken hoeveel je maximaal mag lenen, wat de kredietlimiet wordt genoemd. Zit je op de limiet? Dan moet je dit terugbetalen voor je weer meer kunt lenen. Je kunt blijven aanschaffen en afbetalen tot de kredietlimiet is bereikt. De rente bij de kredietkaart is vaak hoger dan de rente die een bank of kredietverstrekker vraagt voor een lening.

Tags: , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *