Rood staan

Posted on : augustus 26, 2014 |post in : |Reacties uitgeschakeld voor Rood staan |

Rood staan

Het gebeurd iedereen wel eens dat je aan het einde van de maand wat geld tekort komt. Zelfs als je een prima salaris hebt kan het voorkomen dat je een dure maand hebt gehad. Als je geen spaarrekening hebt dan moet je geld lenen om het einde van de maand te redden. Je kunt natuurlijk niet tot je nieuwe salaris binnenkomt niet meer eten of drinken. Snel geld lenen is dan de ideale oplossing om de periode tot je nieuwe salaris te overbruggen. Toch blijkt uit onderzoek dat ruim 44% van de Nederlanders ervoor kiest om een paar weken rood te staan. Toch is dit niet de beste keuze want rood staan kost 15%. Geld lenen is dus een stuk voordeliger dan tijdelijk rood staan. Je kunt de lening vaak direct weer aflossen zodra je nieuwe salaris binnenkomt. In theorie ben je zo veel minder geld kwijt dan door rood te staan.

Liever rood staan dan geld lenen.

Ondanks dat we allemaal wel eens rood staan gaan we liever rood staan dan geld lenen. We zien rood staan niet als een lening terwijl dit wel degelijk een lening is bij je eigen bank. Als je regelmatig rood staat dan kan je tot wel honderden euro’s per jaar besparen door tijdelijk een snelle lening af te sluiten. Je betaald over een snelle lening slechts een klein bedrag rente. De rente is vaak veel minder dan de 15% rood staan bij een bank. Daarbij bepaal je vaak zelf hoe lang je doet over de aflossing. Nog een reden waarom veel mensen voor rood staan kiezen is dat het snel is. Je hoeft alleen, maar meer geld uit te geven dan je banksaldo en je staat rood. Toch kan een lening net zo snel staan als rood staan. Er zijn genoeg online financieringsmaatschappijen waarbij je binnen 24 uur een lening kunt afsluiten. Het geld staat soms al binnen een half uur op je bankrekening. Dit is dus net zo snel als rood staan alleen betaal je nu een stuk minder aan kosten voor je lening.

Je kunt online een geldlening afsluiten op dezelfde snelle manier zoals je normaal gesproken rood staat op je bankrekening. Door online geld te lenen kan je een lening afsluiten zonder BKR toetsing of papierwerk. Normaal moet je diverse vragen beantwoorden en papierwerk regelen. Daarna is er nog een BKR toetsing nodig en uiteindelijk krijg je een lening binnen een week toegewezen. Gelukkig is dit met een snelle online lening niet meer nodig. Soms is een lening zonder BKR toetsing of papierwerk binnen een half uur geregeld. Een snelle lening is bijna net zo duur als rood staan op de bank. Het enige verschil tussen een snelle online lening en rood staan is dat je veel minder geld kwijt bent. Je hoeft alleen een online aanvraag formulier in te dienen en je hebt het geld dat je deze maand tekort kwam op je rekening staan.