Wat is een Autolening

Posted on : september 21, 2014 |post in : |Reacties uitgeschakeld voor Wat is een Autolening |

Autolening

Het valt ons op dat het nog steeds voor heel wat consumenten lastig is om een autolening te definiëren. Oké, duidelijk is wel dat je hiermee een auto kunt betalen maar wat zijn de kenmerken en eigenschappen van deze leningen en waar kun je ze afsluiten? Bij de autodealer? Of moet je hiervoor naar de bank? In veel gevallen is het onmogelijk om een nieuwe auto geheel met eigen geld te bekostigen. Dan is een autolening een goede mogelijkheid om toch in de behoefte te kunnen voorzien. Omdat het bij veel consumenten nogal onduidelijk is wat voor lening ze precies afsluiten, hebben we de bekendste autolening voor jou verklaart en beschreven. Want een van de meest afgesloten autoleningen is de persoonlijke lening en de eerlijkheid gebied te zeggen dat deze leenvorm toch wel de meeste voordelen heeft. Ook het doorlopend krediet kan als autolening fungeren maar de kosten van deze lening zijn velen malen hoger.

Een persoonlijke lening als autolening?

De persoonlijke lening is een van de meest populaire leningen die vaak als autolening wordt gebruikt. Kenmerk van de lening is dat de looptijd, rente en ook het leenbedrag altijd vooraf zijn vastgelegd en onveranderlijk zijn. Dit heeft voordelen. Zo weet je precies wat de lening je uiteindelijk kost of beter gezegd: Wat de aanbesteding (de auto) je kost. Iedere maand betaalt de lener precies hetzelfde bedrag aan rente en aflossing. Het is verschillend maar meestal is de auto in dit geval ook het onderpand voor de leningverstrekker. Hierdoor bouwt de verstrekker extra zekerheid in en dit zie je terug in de lagere rentetarieven. Een ander kenmerk van deze autolening is dat de lening in een keer uitbetaald wordt. Je betaalt dan ook rente over het gehele bedrag! Dit is bij het doorlopend krediet bijvoorbeeld niet het geval. Want met deze lening mag de consument zelf bepalen wanneer en hoeveel opgenomen wordt. en daarover wordt op dat moment de rente gerekend. De persoonlijke lening als autolening behoort dan wel tot de meest populaire autoleningen, toch is voorzichtigheid geboden. Let speciaal op de looptijd van deze lening. Want vrijwel elk product, met name een auto, heeft maar een beperkte levensduur. In financiële termen gesproken noemen we dit ook wel afschrijving. Wanneer je een persoonlijke lening gaat afsluiten is het verstandig om de levensduur van de auto in gedachten te houden wanneer je de looptijd van de lening wilt bepalen. Je wilt immers niet, nadat je auto geheel afgeschreven is, nog steeds bezig zijn met het terugbetalen van je lening. Adviseurs raden daarom ook aan om de looptijd korter te laten duren dan dat je auto aan levensduur meegaat. Met andere woorden: Zorg ervoor dat je de lening zo snel mogelijk terugbetaald.

Waaraan kun je de persoonlijke lening herkennen?

Deze autolening is zeer geschikt om je auto mee te kunnen financieren. Je weet van te voren namelijk waar je aan toe bent en hoeveel de lening kost. Het herkennen van deze leningsoort is heel gemakkelijk:

 

  • Het voertuig wordt als onderpand door de kredietverstrekker gebruikt.
  • De hoogte van het leenbedrag, de rente en ook de looptijd staan allemaal vast.
  • Op vroegtijdig aflossen staat vrijwel altijd een boete. Je moet je dus aan de looptijd van de lening houden.
  • Het geldbedrag wordt in een keer op je rekening gestort.

 

Hoe het afsluiten in zijn werk gaat
De lening kun je op vele manieren afsluiten. Je kunt naar je eigen bank toegaan en daar een adviesgesprek aanvragen. Maar tegenwoordig is het nog gemakkelijker om online deze persoonlijke lening aan te vragen. Dit kan ook bij je eigen bank maar je kunt ook gebruikmaken van een onafhankelijke leningsite vergelijker en van daaruit je keuze maken.