Doorlopend krediet vergelijken

Posted on : september 1, 2014 |post in : |Reacties uitgeschakeld voor Doorlopend krediet vergelijken |

Doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Snel geld lenen is van deze tijd. Wie geld nodig heeft, kan dat in no time geregeld hebben. Zo zijn er tegenwoordig al het minikrediet – ook wel de flitslening genoemd vanwege de korte tijd waarmee geld geleend kan worden – en andere snelle leningen. Toch worden twee leningen continu als beste genoemd. Het gaat hier om het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Geld lenen is niet gratis

Eén ding staat buiten kijf. Geld lenen is niet gratis en zal dat ook nooit worden. Er doen zich vaak genoeg situaties voor waarin je geld nodig hebt en dat gewoon niet op kunt brengen. In dat geval bieden leningen zeer zeker uitkomst, maar houd altijd in gedachten dat aan die lening een bepaald rentepercentage kleeft dat ook voldaan zal moeten worden. Leen dus niet teveel. Vraag desnoods, bij twijfel en onzekerheden, de hulp van een expert.

Doorlopend krediet of persoonlijke lening

Het doorlopend krediet en de persoonlijke lening zijn de meest gezochte leningen. Vrijwel alle banken en geldschieters bieden deze leningen aan. Bij de banken verschillende de leningen vrijwel niet van elkaar. Toch is er onderling nog wel het een en ander aan verschil. In sommige situaties zal het doorlopend krediet beter passen, in andere de persoonlijke lening. Om die reden volgt hier een vergelijk.

Doorlopend krediet
Het doorlopend krediet is een zeer flexibele vorm van lenen. De lening kan binnen korte tijd afgesloten worden. Je bepaalt als geldlener zelf hoeveel je leent en wanneer je dat opneemt. Een groot voordeel van de lening is dat je alleen rente betaalt over het geld dat je hebt opgenomen. Daardoor kan de rente erg meevallen. Ook stelt het doorlopend krediet je in staat om de lening al van tevoren boetevrij af te lossen. Andere leningen rekenen voor vroegtijdige aflossing vaak een boete. Een doorlopend krediet is vooral geschikt om zeer korte financiële tekorten aan te vullen en om deze direct daarna weer in te lossen. Van de geldlener wordt echter wel verwacht dat hij de discipline heeft het krediet in te lossen.

Persoonlijke lening
Bij een persoonlijke lening is een en ander wat strakker geregeld. Zo wordt er per maand een vast bedrag betaald als lening. De looptijd wordt van tevoren vastgesteld en loopt tegen een vaste rente. De lening biedt daarom weinig flexibiliteit en dwingt ook discipline af. Het geleende geld zal tenslotte ook moeten worden terugbetaald.
Wanneer u een uitgave moet doen voor bijvoorbeeld een nieuwe auto, een aanschaf waarbij niet direct geld voor handen is. Ook een verbouwing kan met een persoonlijke lening bekostigd worden.

Conclusie
De twee populairste leningen verschillen nogal van elkaar. Ga van tevoren na welke lening het beste bij de situatie past waarin u verkeert. Wilt u een nieuwe aanschaf doen, ga dan voor de persoonlijke lening. Hebt u langere tijd meer geld nodig, dan doet u er beter aan voor het doorlopend krediet te kiezen. Als u twijfels hebt, de banken en geldschieters die deze leningen aanbieden, kunnen u vast en zeker verder informeren.