Doorlopend krediet afsluiten

Posted on : augustus 26, 2014 |post in : |Reacties uitgeschakeld voor Doorlopend krediet afsluiten |

Doorlopend krediet afsluiten

Als je nog geen doorlopend krediet hebt dan kan het slim zijn om deze af te sluiten. Iedereen heeft wel eens onverwacht geld nodig. Met een doorlopend krediet sluit je een lening zonder looptijd af. Je kunt dus geld nodig zodra jij het nodig hebt. Naast direct geld lenen zodra jij het nodig hebt kan je zelf bepalen wanneer je de lening aflost. Een doorlopend krediet heeft geen looptijd. Je betaald in principe alleen de maandelijkse rente over je lening. Als je wilt aflossen dan bepaal je zelf wanneer je dit doet en hoeveel je maandelijks aflost. Dit maakt een doorlopend krediet veel flexibeler en eenvoudiger dan een persoonlijke lening.

Aflossing

Een doorlopend krediet kan je zelfs na aflossing aanhouden. Je kunt zo gebruik maken van het doorlopend krediet zodra jij geld nodig hebt. Bijvoorbeeld bij een onverwachte grote uitgave zoals een nieuwe auto of een grote reparatie. Vaak wordt er gedacht dat je alleen direct een doorlopend krediet kunt afsluiten voor een klein bedrag. Niets is minder waar want online kan je zelfs een doorlopend krediet afsluiten voor grote bedragen. Je hebt met een doorlopend krediet eigenlijk altijd geld achter hand voor als je het nodig hebt. Een doorlopend krediet afsluiten maakt geld lenen veel eenvoudiger.

Als je een gewone persoonlijke lening afsluit dan ben je vaak verplicht een bepaald bedrag af te nemen. Soms moet je meer geld lenen dan je nodig hebt terwijl je misschien alleen even snel een rekening wilt betalen. Met een doorlopend krediet leen je nooit meer dan nodig. Je kunt tot op de cent af direct geld lenen met een doorlopend krediet. Dit maakt een doorlopend krediet erg gebruiksvriendelijk en dit is de reden dat heel veel consumenten kiezen voor een doorlopend krediet. Online kan je een doorlopend krediet soms al binnen 24 uur afsluiten.

Overlijdensrisico Verzekering

De meeste doorlopende kredieten zijn inclusief een overlijdensrisico verzekering. Het voordeel hieraan is dat je niemand hoeft lastig te vallen met jouw keuze voor een doorlopend krediet. Zodra je overlijd wordt de schuld van je doorlopend krediet automatisch afgelost. Je nabestaanden zijn zo niet verplicht om jouw schulden af te betalen. Ze kunnen zo gerust je begrafenis betalen zonder dat ze met betalingsverplichtingen naar de bank toe zitten. Een overlijdensrisico verzekering bij een doorlopend krediet is vaak geen optie of keuzemogelijkheid. De bank wil geen risico lopen bij het afsluiten van een doorlopend krediet. Dit is de reden dat er altijd verplicht een verzekering wordt afgesloten voor een overlijdensrisico.

De voordelen van een doorlopend krediet worden hier nog één keer allemaal opgenoemd. Het grootste voordeel is dat je geld kan lenen wanneer jij het nodig hebt. Je hoeft niet steeds een lening af te sluiten en je hebt altijd geld achter de hand tijdens slechte tijden. Nog een voordeel is dat je helemaal zelf bepaal wanneer je de lening aflost. Je kunt bijvoorbeeld tijdelijk alleen rente betalen tot je het geld weer in kas hebt. Nog een voordeel is dat je bovenop een lening van het doorlopend krediet nog een lening kunt afsluiten. Dit alles bij elkaar maakt een doorlopend krediet de ideale geldlening! Je kunt de lening online afsluiten via het internet.