Doorlopend krediet

Posted on : augustus 26, 2014 |post in : |Reacties uitgeschakeld voor Doorlopend krediet |

Doorlopend krediet

Als je geld wilt lenen dan krijg je te maken met verschillende soorten leningen die je kan afsluiten. Soms denk je pas achteraf waarom heb ik niet voor een bepaald soort geldlening gekozen. Een heel mooi voorbeeld hiervan is het doorlopend krediet. Een doorlopend krediet is een geldlening die net iets anders werkt dan andere geldleningen. Het is een manier om geld achter de hand te hebben voor als het financieel even iets tegen zit. Bijvoorbeeld als je een dure maand achter de rug hebt of als de energierekening ineens heel hoog uit blijkt te vallen. Een groot deel van de huishoudens hebben dan ook standaard een doorlopend krediet afgesloten. Zo kunnen ze bij extra geld komen als het nodig is.

Flexibiliteit lening

Het voordeel van een doorlopend krediet afsluiten is dat je nergens aan vast zit. Je bent vrij om tot een bepaald bedrag telkens geld op te nemen. Maar ook bepaal je zelf wanneer je het geld afbetaald. Het enige dat je hoeft te doen is rente aflossen. Voor de rest heb je helemaal zelf in de hand hoeveel je leent, wanneer en vooral wanneer jij het gaat afbetalen. Deze vrijheid is de reden dat veel gezinnen een doorlopend krediet hebben zonder er gebruik van te maken. Je kunt altijd tot aan je limiet opnemen en de rente is ook nog eens variabel. Dit betekend dat je bijvoorbeeld alleen geld kan gaan lenen als de rente laag is. Zo ben je nooit duur uit met een doorlopend krediet afsluiten.

Krediet vergelijken

Je kunt een doorlopend krediet eenvoudig vergelijken door te kijken naar de verschillende soorten kredieten. Iedere bank heeft een eigen systeem waarmee ze bepalen hoeveel krediet je kan afsluiten. Je kunt zo zelf bepalen welke lening het beste bij jouw past en de laagste rente heeft. Het verschil in rente met een doorlopend krediet kan groot zijn. Het is wel zo dat over het algemeen gesproken de banken met een doorlopend krediet meer rente vragen dan met een normale lening. Dit is logisch omdat je helemaal zelf de looptijd bepaald willen banken er meer rente voor hebben. Ze weten tenslotte niet wanneer jij het aan hun gaat terugbetalen. Een doorlopend krediet kan dus zijn voordeel hebben, maar ook zijn nadeel. Je betaald namelijk meer rente dan bij een korte lening. Maar als je snel aflost dan ben je uiteindelijk weer goedkoper uit met een doorlopend krediet. Je bent namelijk niet verplicht om de hele looptijd uit te zingen en iedere maand rente te betalen. Als je in twee maanden aflost ben je dus een stuk goedkoper uit.

Gemak van een lening

Een doorlopend krediet is voor de meeste gewoon lekker handig en eenvoudig. Vooral ondernemers maken er gebruik van omdat ze nog niet altijd direct geld op hun bankrekening hebben staan. Waarom zou je er als consument dan niet ook gewoon gebruik van maken? Online kan je diverse aanbiedingen vinden om eenvoudig een doorlopend krediet af te sluiten. Je kunt zo snel een lening afsluiten en het geld gebruiken voor tijdelijke tekorten in je saldo.