Lenen met BKR

Posted on : augustus 26, 2014 |post in : |Reacties uitgeschakeld voor Lenen met BKR |

Lenen met bkr

Voldoende geld op zak hebben is voor veel mensen belangrijk. Zo kunnen ze doen waar ze zin in hebben, kopen wat ze willen hebben en leven als een vorst in Frankrijk. Niet altijd echter heeft iemand voldoende inkomsten om op die manier te leven en besluit om bepaalde dromen uit te laten komen door hiervoor geld te lenen. Lenen lijkt dan een goede oplossing te zijn maar dit is helaas niet altijd waar. Sommige mensen weten immers niet van ophouden en blijven maar lenen. Ze lossen de ene lening af met een andere en raken vaak steeds verder in de problemen omdat hun schulden steeds hoger worden.

Om dit te voorkomen is in Nederland het Bureau Krediet Registratie (BKR) opgericht die het Centraal Krediet Informatiesysteem dient te beheren. Hierin bevinden zich elektronische dossiers van alle kredietcontracten die de laatste vijf jaar zijn afgesloten. Banken en andere financiƫle instelling kunnen bij het BKR een toetsing van iemand aanvragen die bijvoorbeeld een verzoek heeft gedaan voor een lening.

BKR notering

Heeft iemand echter de laatste vijf jaar al het maximaal verantwoorde bedrag geleend, rood gestaan op een betaalrekening bij de bank of betalingsproblemen gehad dan zal men een negatieve BKR-notering hebben en de kans groot zijn dat de lening niet zal worden toegekend. Vaak gebeurt dit zelfs niet als de genoteerde leningen reeds zijn afbetaald. Men ondervindt dan dus, onterecht, hinder van een oude al afgeloste lening bij het afsluiten van een nieuw krediet.

Een aantal financiƫle instellingen heeft dit ook gemerkt en zijn daarom afgestapt van een toetsing bij het BKR op het moment dat iemand een kredietaanvraag bij hen indient. Alleen de huidige individuele situatie wordt bekeken.